panorama3

panorama3

pondelok 15. októbra 2012

Tekvica do zásoby

Pekný večer
... 
Týždeň začal nádherne, počasíčko nám stále praje :-)
...
Dnes na obed som zapekala tekvicu na prívarok k mäsku a bola aj polievočka.
Keďže ja stále miešam maslovú s hokaidom, manžel mi pred odchodom do práce skoro ráno rozkrojil
obidve obrovské tekvice. A tak mi bolo hneď jasné že budú aj zásoby. 
Neviem inak akoby som ich uskladnila aby nezhnili, myslím si že takto tekvicu zasterilizovať  je celkom dobrý spôsob.
Kedykoľvek v zime  dostaneme chuť na tekvicu, stačí otvoriť fľaštičku, 
prevariť, dochutiť a mňamka je na stole.
...

Nakockovanu tekvicu na pekáči polejem olivovým olejom, opečiem do zlata bez soli.
Maslovú tekvicu treba olúpať ale hokaido nie...

Semienka usuším v sušičke, potom na masle a posolené opečiem v pekáči. 
Dužinu pokrájam na drobno, upražím na masle s cibuľkou a priložím už do hotovej uvarenej  polievočky.
 Takto sa zúžitkuje celá tekvica :-))


V predu vo štvorcových sklíčkach je prívarok a v zadu vo väčšom je polievočka.
Z celej tekvice mame obedík, tri polievočky a tri prívarky v zásobe ...

A nedalo mi pri fotení tekvice nenafotiť aj ružičky v záhrade ktoré sa na mňa tak usmievali.
Mám pocit že sú teraz v jeseni ešte krajšie ako v lete...
...







Tak sa majte krásne, užívajte si ešte slniečka a teším sa na Vašu návštevu . Pekný týždeň prajem :-)


16 komentárov:

  1. Mery , nádherné fotky , úžasný blog . Si veľmi zručná . U nás má pomenovanie panská tekvica je veľmi chutná , zbožňujem ju upečenú .....u nás je to tak , keď sa pečú panské tekvice už je jeseň v plnom prúde :-) .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, omrkla som si aj Teba, maš to nádherne :-)) Som rada že si ma navštívila.
      A ten názov tekvice si zapamätám, že panská...hm, prečo asi? Ano presne, gaštany a tekvice
      patria k jeseni. Pekný večer prajem.

      Odstrániť
  2. Ty jsi pilňuška Maruško!
    Krásně ty růže kvetou, je to nádhera ♥
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ajka dík...vieš ako sa tým ružičkám teším :-)) a fajn voňajú, hneď spravia náladičku.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. óóóó, tekvička....dnes ju robím na obed...mňam mňam
    máš nádherné ruže, prekrásne a robíš krásne fotky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentík...take niečo vždy poteší a poránu obzvlášť :-) Prajem krásny deň.

      Odstrániť
  5. Mery, musím říct, že mě nejvíc zaujala (kromě růží, to je jasné :o)) ta semínka, já husa je vyhodila....:o)
    Pohodový večer přeji, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenko škoda ich... ešte že existujú blogy a my si tu tak úžasne poradíme, však? :-)))
      Ďakujem a prajem krásny večer.

      Odstrániť
  6. Ahoj Mery, takto zapečenou dýni vůbec neznám, takže je to pro mě další nová inspirace!!! Moc díky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ďakujem Ajka za návštevu a za komentík, veľmi potešil :-))

      Odstrániť
  7. Marienka, Ty si proste jedna čarodejnica ... v kuchyni i za strojom !

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mery, vždy tak s radosťou otváram tvoj blog, lebo viem, že okrem receptu, tu nájdem aj niečo viac, ako aj tie nádherné ruže, ďakujem ♥....recept vyzerá úžasne a fotky sú nádherné, obdivujem ťa! :-))...tiež sa maj krásne a užívaj si slniečka :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Yvetka Tvojím krásnym komentíkom si ma potešila, lebo som smutná...váľam sa v posteli so zápalom ucha a vonku je tak nádherne, smola :-((

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...