prišiel čas uložiť bylinky do soli, aby ešte aj po mrazoch cez zimu,
v kuchyni pokračovali v čerstvosti...
Takto v soli takmer tri aj viac mesiace vydržia krásne aromatické.
...
Ostrihala som asi tak tretinu byliniek...
...
...
... panašovaný timian citrónový
...
Niekedy pred rokmi som recepty objavila v časopise a trocha som ich prispôsobila
k svojim potrebam...
...
...do byliniek som pridala aj bob. list, fenykel, petržlenovú vňať, zelerovú vňať, atď...
...
Bylinky obrate z tvrdých stoniek, z hora v ľavo je šalvia, oregano. timian citrónový,
kari, saturejka, pomarančová kôra, citrónová kôra, timian- materina dúška, levanduľa,
a rozmarín.
...
...
Ponorným mixérom rozmixovať bylinky so soľou, aby sa uvoľnila aróma, uzatvoriť do pohárikov a mame trebárs aj krásny darček keďže sa blížia Vianoce...
...
tu je samotná soľ citrónová a zvlášť pomarančová...dcéra je alergická na citrón
takže jej nemôžem dať do varenia, preto zvlášť...
...
...
Zvyšné bylinky na sušenie...
...
...sušené šípky na čajík
...
Kôli ranným mrazíkom ružičky už išli dnu, chvíľku potešia a potom na sušenie...
Lupienky ruži, levanduľa, nechtík do mydla, plamienok a orchidea do venčeka.
...
...
...
Ahoj Merynko, ty stihneš tolik různé práce, všechna je zajímavá a krásná.... Tolik bylinek jsi vypěstovala a jěště to umíš a zvládneš tak nádherně zpracovat!!! ♥ Krásné podzimní dny!
OdpovedaťOdstrániťKrásná inspirace, určitě si udělám taky pár solí! Posílám moc pozdravů Mery!
OdpovedaťOdstrániťMery, sůl s bylinkami dělám často, letos na ni ještě nedošlo.
OdpovedaťOdstrániťPřeji krásné podzimní dny, Helena
Maruško, bylinkové soli neznám, je to dobrá inspirace. Musí se sůl dát potom do chladna?
OdpovedaťOdstrániťAhoj Ruženko, ďakujem za návštevu. Soľ nemusí byť v chlade len do menšich fľaštičiek, aby sa čim menej otvárala. Častejším otváraním z nej skôr vyprchava aroma byliniek.
OdstrániťMery, veľmi zaujímavé, nerobila som ešte nikdy. Ďakujem za super tip. Ahóóój. :) D. :)
OdpovedaťOdstrániťzase nemam slov 😚 D
OdpovedaťOdstrániť